DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Kolagen na pleť

Jaké je tajemství pevné, pružné a mladistvé pokožky? Kolagen! Tato bílkovina tvoří až třetinu našeho těla a je zastoupena ve všech buňkách. Udržuje strukturu naší pokožky, svalů, kostí, kloubů a dalších orgánů. Z toho důvodu je kolagen stále více oblíbeným produktem ve světě krásy a péče o pleť.
 

Co je kolagen?

Kolagen je tvořen dlouhými řetězci aminokyselin, které obsahují glycin a dva další typy aminokyselin (obvykle prolin, lysin nebo hydroxyprolin). Tyto řetězce vytvářejí pevnou, stabilní strukturu, která pomáhá kožním buňkám přilnout k sobě a chrání je před poškozením.
 
Avšak s přibývajícím věkem se hladiny kolagenu snižují. Kolagen začínáme ztrácet kolem 20 roku života a hladina se ročně snižuje o 1 % *. Kouření, UV záření nebo špatná strava mohou tento proces ještě zrychlit.
 
Collagen
 
 
Když se řetězce aminokyselin rozloží, pokožka ztrácí svoji pevnost a tvoří se vrásky. Toto vše je přirozenou součástí stárnutí.
 
Vaše pokožka může zůstat pevná a hladká, přestože vaše přirozená hladina kolagenu klesá, pokud do těla doplníte kolagen. Můžete si vybrat užívat kolagenové doplňky, které nahradí to, co jste ztratili a pomohou vaší pokožce zdravě stárnout.
 
 

Benefity užívání kolagenu pro pleť

 

Zlepšuje pružnost a pevnost pokožky

 
HSN (6)
 
 
Chtít, aby byl náš obličej pevný i během stárnutí, je pro mnohé z nás velmi důležité. Užívání kolagenu nám může pomoci zachovat elasticitu pokožky, což znamená, že je méně náchylná k ochabnutí. Studie zjistila, že perorální doplňkové kombinace kolagenu a vitamínu C mohou zlepšit elasticitu pokožky již po 4 týdnech *. Chcete-li mít pevnou pokožku, měli byste se zaměřit na kolagen typu III (nebo směs typu I a typu III), protože jsou nejvíce zodpovědné za elasticitu a pevnost pokožky. Hovězí a rybí kolagenové peptidy jsou skvělým, biologicky dostupným zdrojem kolagenu typu I a typu III.
 
 

Pomáhá redukovat a předcházet viditelným jemným liniím a vráskám

 
Wrinkles
 
 
Chcete se vyhnout vráskám? Pravidelné užívání kolagenu typů I a III je klíčem k silné a pružné pojivové tkáni, která je pro pevnou a hydratovanou pokožku nezbytná. Mořský kolagen je jedním z nejdostupnějších zdrojů kolagenu typu I, ale vysoké hladiny se nacházejí i v hovězím kolagenu.
 
 

Pomáhá chránit tenkou, křehkou pokožku

 
Dermis
 
Stárnutí pokožky je o více než jen o změně vzhledu – rozklad kolagenu může způsobit, že je váš dermis tenčí, křehčí a sušší, což může vést k bolestivému začarovanému kruhu. Kolagenové doplňky pomáhají udržet dermis hustý a hrubší, což znamená, že jste méně pravděpodobně ohroženi štěpením a popraskáním pokožky. Studie ukázaly, že po užívání kolagenu se hustota epidermis a dermis zvyšuje * *.
 
 

Zářivá pleť

 
Glowing skin
 
Hydratace je klíčem k mladistvému vzhledu – bez ohledu na to, jak je pro vás důležitý. Nicméně, hydratovaná pleť je zdravější pleť. Kolagen má navíc hydratační vlastnosti, které podporují úroveň vlhkosti pokožky. Studie dokonce ukázaly, že lidé, kteří užívali perorální kolagenové peptidy, měli 7krát vyšší úroveň vlhkosti kůže *.
 
Kromě toho, že získáte zářivý vzhled, hydratovaná pokožka má i jiné výhody. Pomáhá odplavovat toxiny, přenáší živiny do buněk a chrání před škodlivinami. Chcete-li podpořit hydrataci, nezapomeňte dodržovat denní pitný režim *.
 
 

Kdy se dostaví první benefity užívání kolagenu?

Kolagen se vstřebá do těla rychle, avšak výhody jeho užívání se projeví až po čase. Změny jsou viditelné po dvou měsících, ale pro plný účinek je třeba počkat 3 až 6 měsíců. Každý je jiný, takže je možné, že se výsledky budou lišit.
 
 
 
650x500 Collagen Royal Peptide