DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Víte jaký je rozdíl mezi kolagenovými peptidy a hydrolyzovaným kolagenem?

Kolagenové peptidy

 
Lidské tělo neumí efektivně absorbovat a využít kolagen v jeho přirozeném stavu. Proto musí nejprve podstoupit proces známý jako hydrolýza. Během tohoto procesu jsou velké molekuly kolagenu rozložené (proběhne reakce s vodou) na menší jednotky, které se běžně označují jako kolagenové "peptidy".
 
Kolagenové peptidy jsou krátké řetězce aminokyselin, které se typicky prodávají jako prášek, avšak na trhu jsou už i produkty v tekuté formě. Kolagenové peptity obsahují vysoké koncentrace aminokyselin, které se využívají na tvorbu kolagenu.
Vzhledem k jejich malé velikosti se snadno rozpouštějí v horké i studené vodě. Nemluvě o tom, že jsou prakticky bez zápachu a bez chuti. To vše jsou velmi žádané vlastnosti, pokud jde o práškové doplňky, které se dají také využít při tvorbě různých jídel a nápojů.
 
Kolagen
 
 

Hydrolyzovaný kolagen


Hydrolyzovaný kolagen (nebo hydrolyzát kolagenu) je přesně to samé jako kolagenové peptidy, čili jde o krátké řetězce aminokyselin s vysokou koncentrací stavebních bloků kolagenu (tj glycinu, prolinu a hydroxyprolinu). Jsou rozpustné v horké a studené vodě a jsou bez zápachu a chuti.
 
Trh nabízí už i velmi kvalitní kolagenové peptidy, čili hydrolyzovaný kolagen už iv tekuté formě. Výhodou tekutých doplňků je již zmíněná schopnost těla jejich maximálně absorbovat a využít. Tekuté doplňky mají příjemnou chuť a jednoduše se užívají. Tekutý hydrolyzovaný kolagen stačí jen nalít v doporučené denní dávce do odměrky. Tekuté doplňky obsahují přídatné látky a vitamíny, jakým je například vitamín C, bez kterého by přirozená syntéza kolagenu nemohla proběhnout. Také je přísadou velmi žádaná a pro tělo potřebná kyselina hyaluronová.
 
20 - dnovy program Royal Peptide KD