DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Kolagen a jeho význam pro srdce a srdečně-cévní systém.

Na základě dosavadních výzkumů a zjištění vědci předpokládají, že užívání doplňků kolagenu může pomoci snížit riziko srdečních onemocnění.
 
Kolagen se podílí na tvorbě struktury tepen a krevních cév, které přenášejí krev ze srdce do zbytku těla. Nedostatek kolagenu může tyto struktury oslabit (*). To může vést k ateroskleróze, nemoci, která je charakteristická zúžením tepen. Důsledkem aterosklerózy může být infarkt a cévní mozková příhoda (*).
 
kardiovaskulárny KolagenDrink
 
V jedné studii 31 zdravých dospělých jedinců užívalo denně 16 gramů kolagenu po dobu šesti měsíců. Na konci tohoto období zaznamenaly významné snížení míry arteriální tuhosti v porovnání s hodnotami, které byly měřeny před tím, než začali kolagenový doplněk užívat (*). Kromě toho se hladiny "dobrého" HDL cholesterolu zvýšily v průměru o 6%. HDL cholesterol je důležitým faktorem při riziku srdečních onemocnění včetně aterosklerózy (*).
 
Užívání doplňků kolagenu může pomoci snížit rizikové faktory spojené se srdečními onemocněními, jako je ateroskleróza. Je však zapotřebí další výzkum při posuzování vlivu kolagenu na srdečně-cévní systém.
 
Věříme, že nejlepší cesta, jak přijmout kolagen je ta, kdy kolagen přijímáme ze stravy. Alternativou jsou kvalitní výživové doplňky. 
 
20 - dnovy program Royal Peptide KD  (1)