DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Vitamíny pro úlevu od bolesti kloubů

arthosis

B-komplex

Vitamíny B jsou skupinou vitamínů rozpustných ve vodě, které hrají zásadní roli v buněčném metabolismu. Obecně mohou tyto vitamíny pomoci při bolestech kloubů tím, že usnadňují buněčné funkce, konkrétně produkci synoviálních tekutin a posilují okolní tkáň. Studie také zjistily, že vitamíny jsou užitečné při zvyšování účinků léků proti bolesti a zlepšování funkce kloubů a úchopu rukou.
 
Ve dvojitě zaslepené studii z roku 2013 dostalo 50 pacientů s osteoartritidou buď protizánětlivý lék Diclofenac, nebo kombinovanou dávku s vitamíny B1, B6 a B12. Výsledky ukázaly, že ti, kteří dostali kombinovanou dávku, hlásili menší bolest než ti, kteří užívali pouze Diclofenac.
 
V jiné studii testující účinky kombinace vitaminu B9 a B12 vykazovali pacienti s ruční osteoartritidou, kteří užívali kombinovanou dávku, výrazně lepší úchop ruky oproti pacientům, kteří užívali pouze vitamín B9 nebo placebo.
 
Výsledky studie publikované v Journal of Inflammation Research se 72 pacienty s osteoartrózou také uvedly, že pravidelný příjem doplňků vitaminu B3 zlepšil pohyblivost kloubů a zlepšil jejich celkové příznaky o 29 %.
 
LiposomalDrink B-komplex  (1)
 

 

Vitamin C

Vitamin C je antioxidant, který dokáže zmírnit záněty a bolesti kloubů vyplavováním volných radikálů z těla. Chrání také pojivové tkáně kolem kloubu tím, že podporuje tvorbu kolagenu, hlavního proteinu v kloubu a kostní tkáni.
 
 
 liposomal vitamin C euro (2)

 

Vitamin D

Vitamin D je zásadní pro funkci svalů a kostí. Může také pomoci při zánětu. V důsledku toho se vitamín D používá k úlevě od bolesti kloubů, zejména pokud je příčinou zánět.

Existují studie spojující nedostatek vitaminu D a revmatoidní artritidu (RA), což je stav, kdy chronický zánět postihuje klouby.
 

 

  1. Přehled studií z roku 2016 uvádí, že pacienti s RA měli v krvi výrazně nižší hladiny vitaminu D než lidé bez tohoto onemocnění. Výzkumníci také zjistili, že pacienti s RA měli větší pravděpodobnost nedostatku vitaminu D.

  2. Studie z roku 2012 uvedla, že nedostatek vitaminu D může být rizikovým faktorem pro rozvoj zánětlivých stavů, jako je RA. Může také zhoršit zánětlivá onemocnění.

 

Navzdory těmto slibným zjištěním dospěla rozsáhlá studie z roku 2015 k závěru, že stávající důkazy nejsou dostatečně silné na to, aby vytvořily definitivní spojení mezi chronickými bolestivými stavy, jako je RA a nedostatek vitaminu D. K prokázání tohoto odkazu jsou zapotřebí další studie.
 
Revmatologové někdy doporučují suplementaci vitaminu D, protože pacienti s RA mají větší riziko osteoporózy. Pokud byste chtěli užívat vitamín D na bolest kloubů, je nejlepší se nejprve poradit se svým lékařem.
 
Aby lékař věděl, zda pacient s artritidou potřebuje doplňky vitaminu D, bude muset otestovat hladinu vitaminu D. Lékař poté předepíše doporučené dávkování v závislosti na výsledcích a vašem věku a pohlaví.
 
 liposomal d3 k2
 
 

Hydrolyzovaný kolagen

Kolagen chrání naše klouby. Jak stárneme, produkce kolagenu v těle klesá, což zvyšuje riziko vzniku poruch kloubů, jako je osteoartróza.
 
Existují studie, které ukazují, že příjem doplňků kolagenu může pomoci zlepšit příznaky osteoartrózy a snížit celkovou bolest kloubů.
 
V jedné studii vědci testovali účinky kolagenu na bolest kloubů související s aktivitou tím, že jedné skupině sportovců podávali denně do šesti měsíců 10 g kolagenu a jiné skupině placebo. Výsledky ukázaly, že skupina, která denně užívala kolagen, zaznamenala významný pokles bolesti kloubů při chůzi a v klidu než skupina s placebem.
 
V dalším výzkumu jedna skupina dospělých se známkami progresivní osteoartrózy v kyčelních a/nebo kolenních kloubech dostávala 2 g kolagenu a další skupina dostávala placebo každý den po dobu 70 dnů. Skupina s kolagenem vykazovala ve srovnání se skupinou s placebem významný pokles bolesti kloubů a lepší pohyblivost.
 
Odborníci se domnívají, že kolagen, který užíváme ve formě doplňku se může hromadit v chrupavce a stimulovat tkáň k produkci více kolagenu. To může mít za následek snížení zánětu, zlepšení zdraví kloubů a snížení bolesti kloubů.
 
1350x900 JS CZ (1)
 
KolagenDrink vyvinul několik kvalitních kolagenových doplňků, které nabízejí kromě vysoké dávky kolagenu i komplexní složení vitamínů a minerálů na podporu zdraví pohybového aparátu, chrupavky a kloubů, ale také posílení zdraví vlasů, pleti, nehtů a celkového zdravotního stavu.