DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Kolagen na klouby

Nabytí správné péče o klouby je klíčové pro zachování zdraví a pohybu těla.

 
Jednou z přírodních složek, která hraje v tomto procesu důležitou roli, je kolagen. Kolagen je základním proteinovým vláknovým prvkem obsaženým v kloubech, který poskytuje pevnost a flexibilitu.
 
Kolagen je velmi důležitou součástí kloubů, neboť tvoří vazivovou strukturu, která drží kousky kostí pohromadě. Vzhledem k tomu, že kolagen tvoří téměř 30% všech bílkovin v těle, jeho dostatek je nezbytný pro zdravé klouby.
 

S věkem se však přirozená produkce kolagenu v těle postupně snižuje.

Copy of 580x580 LeadHub
 
 
Tento pokles může mít vážné důsledky na naše klouby, jelikož kolagen zajišťuje hydrataci a udržuje jejich pružnost. Nedostatek kolagenu může způsobit bolesti kloubů, sníženou flexibilitu a zvýšené riziko vzniku artritidy.
 
Vzhledem k této situaci se mnoho lidí začíná zajímat o možnosti zvýšit hladinu kolagenu v těle a posílit tak své klouby. Jednou ze způsobů, jak toho dosáhnout, je pravidelné užívání kolagenových doplňků.
 
Kolagenové doplňky se získávají z různých zdrojů, jako jsou ryby, drůbež a hovězí, a jsou dostupné ve formě prášků, kapslí a tekutých forem. Tyto doplňky obsahují hydrolyzovaný kolagen, což znamená, že je to rozložený kolagenový protein, který je lehce stravitelný a vstřebatelný organismem.
 
Vědecké studie zabývající se účinností kolagenových doplňků při podpoře zdraví kloubů jsou povzbuzující. Například studie publikovaná v časopise Arthritis Care and Research zjistila, že u pacientů s artritidou, kteří užívali kolagenový doplněk po dobu šesti měsíců, došlo k významnému zlepšení bolesti, tuhosti a funkce kloubů.
 
Copy of 580x580 LeadHub (1)
 

Kolagenové doplňky také poskytují další výhody pro zdraví kloubů.

 
Patří sem také zvýšená hydrolýza chrupavek, která pomáhá při jejich obnově a ochraně. Kromě toho kolagen pomáhá udržovat správné mazání kloubů, což přispívá ke snížení tření a opotřebení kloubů.
 
Copy of 580x580 LeadHub (2)
 
Je důležité si však uvědomit, že kolagenové doplňky nejsou jediným způsobem, jak se o klouby postarat. Dodržování zdravé stravy, pravidelné cvičení a udržování správné tělesné hmotnosti jsou všechny důležité faktory pro podporu zdraví kloubů.
 
Máte-li zájem začít užívat kolagenové doplňky na podporu zdraví kloubů, je důležité se poradit s lékařem nebo odborníkem na výživu. Pomohou vám vybrat si vhodný doplněk a doporučí vám vhodnou dávku.
 
Na závěr je třeba připomenout, že péče o klouby je dlouhodobý proces a vyžaduje trpělivost a soustavnost. Pravidelné užívání kolagenových doplňků, spolu s jinými opatřeními na podporu zdraví kloubů, může být významným krokem ke zlepšení pohyblivosti, bolesti a flexibility vašich kloubů.