DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Kolagen a sport

Kolagen je přirozeně se vyskytující protein, který naše tělo produkuje. Přispívá k udržování zdravé pokožky, svalů, kostí a vaziva. Produkce kolagenu však věkem klesá, takže se stal běžnou složkou doplňků a krémů proti stárnutí. Kolagen je také fantastický doplněk pro lidi, kteří rádi sportují. Kolagen je v mnoha směrech vhodnějším doplňkem oproti syrovátkovým bílkovinám, protože slučuje vlastnosti regeneračních nápojů i potenciál budovat svalstvo a posílit metabolismus. Největší výhody kolagen výživových doplňků jsou:
 
kolagen a sport chudnuti (1)
 
1) Kolagen pomáhá udržet tělesnou hmotnost pod kontrolou
 
Ti, kteří pracujeme na budování svalové hmoty se zároveň s budováním svalů snažíme udržet váhu pod kontrolou. Kolagen nám v tom umí pomoci tak, že mírně potlačuje chuť k jídlu a stimuluje spalování tuků. Vše bez nepříznivých vedlejších účinků, které některé doplňky na snížení tělesné hmotnosti přinášejí.
 
2) Kolagen přispívá k budování svalové hmoty
 
Zda je naší hlavní vášní cyklistika, fotbal, běh nebo vzpírání, kolagenové výživové doplňky pomáhají při budování svalové hmoty a tím přispívají k dosažení lepších výkonem. Hydrolyzovaný kolagen obsahuje až 93% bílkovin s čistotou téměř 99%, které představují stavební svalové "palivo". Kolagen obsahuje tři klíčové aminokyseliny: arginin, methionin a glycin. Samotný arginin podporuje svalový růst a zabraňuje ukládání tuků. Ve spolupráci s glycinem, arginin podněcuje tvorbu přirozeného kreatinu, který patří mezi nejúčinnější doplňky stravy pro sportovce, především z oblasti silových sportů.
 
3) Kolagen podporuje zdravé trávení
 
Adoptovat fitness stravu a sloučit ji s rutinou pracovního dne a společenského života je pro mnohé z nás ne lehkou výzvou. Nedostatek času na trávení jídel může vést k problémům, jakými jsou syndrom dráždivého tračníku - IBS, křeče žaludku a poruchy trávení. To má za následek vyčerpanost a stav, který nás de-motivuje nejen ke cvičení. Kolagen aktivně podporuje zdravé trávení díky aminokyselině glycin. Při trávení masa se uvolňuje cystein a tryptofan. Aminokyseliny, které jsou někdy příčinou pocitu únavy po tom, jak se po tréninku najíme. Mohou potlačit správnou funkci štítné žlázy, s následkem oslabeného imunitního systému, únavy a zánětu střev. Kolagenové doplňky pomáhají tělu absorbovat tyto aminokyseliny rychleji, a tak strávit životně důležitých minerály a urychlit čas potřebný na strávení jídel.
 
4) Kolagen chrání klouby a kosti
 
Kolagen působí přirozeně protizánětlivě. Chrání klouby a kosti při cvičení s vysokou zátěží, jako je např. běh. Posilování podněcuje v těle šok, čímž se zvýší riziko zánětu tkáně kolem kloubů, aby se ochránila chrupavka a vazy. Bolesti a omezeným pohybovým možnostem chceme předejít. Kolagen chrání klouby před nárazy a také zabraňuje zánětu, což nám umožňuje efektivnější a kvalitnější cvičení.
 
5) Kolagen povzbuzuje spánek
 
Nedostatek spánku má nepříznivé účinky na zdraví. Tělo potřebuje dostatek "prostoru" na přiměřené zotavení a obnovu svalů. Glycerin obsažený v kolagenu pomáhá zajistit spánek. Užívání kolagenového proteinu namísto syrovátky může pomoci po cvičení usnout rychleji. Také pomáhá při postupném uvolňování energie během dne.
 
Stále více návštěvníků posiloven a sportovců si vybírá kolagenová doplňky jako alternativu k proteinovým doplňkem na bázi syrovátky. Toto rozhodnutí přirozeně vychází z výhod, které kolagenové výživové doplňky přinášejí.