DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Připravme se na zimu s kolagenem.

S blížící se zimou a klesajícími teplotami je třeba přiměřeně zvýšit péči o pleť. Velmi vhodnou volbou může být zařazení hydrolyzovaného kolagenu a kyseliny hyaluronové do seznamu praktik, kterými se staráte o vaši pleť a zdraví.
 
woman snow (1200 x 800 px)

Zimní počasí nepříznivě působí především na hydrataci pleti. Pleť se stává suchou, což zvyšuje riziko tvorby ranek a prasklin na pokožce. V tomto období se doporučuje používat různé krémy, které pokožce dodají chybějící hydrataci, avšak řešení je pouze dočasné a to výhradně na místech, která budeme krémem ošetřovat. Kolagen spolu s kyselinou hyaluronovou pomáhají zevnitř tím, že hydratují a zpevňují pokožku. Avšak prospěšné účinky kolagenového výživového doplňku se neomezují pouze na pokožku. Kolagen má příznivé účinky na vlasy, nehty a pohybový aparát.
 
I, II, III

Kolagen je v těle všudypřítomný a je klíčovou součástí struktury pokožky. Různé typy kolagenu - identifikovány římskými číslicemi - provádějí jedinečné úkoly. Složení doplňku stravy tak nese důležitou informaci o tom, jaké zdravotní přínosy nám pravidelné užívání přinese.

Kolagen typu I se nachází v kostech a kůži, je v těle nejzastoupenějším a běžně se využívá ve vědeckém výzkumu. Kolagen typu II je přítomen v chrupavce a může být nápomocný při zmírňování příznaků artritidy. Kolagen typu III se vyskytuje v pokožce, svalech a stěnách střev - často se ve výživových doplňcích kombinuje s kolagenem typu I a společně tak pomáhají udržovat zdravé kosti, svaly a pokožku.
 
 
KolagenDrink Collagen Beauty 307 g
 
Třísložkový (typy kolagenu I, II, III) rybí kolagen Collagen Beauty.


Nedovolte, aby byla vaše pokožka suchá

Chladné počasí a mráz způsobuje, že pokožka je náchylná na vysušení. Tomu je třeba předcházet, aby nedocházelo k poškození pokožky důsledkem nedostatečné hydratace. Při pravidelném užívání hydrolyzovaného kolagenu můžeme zajistit dostatečnou hydrataci pokožky zevnitř, pokožka zůstává pružná, hebká a hydratovaná a to bez ohledu na počasí.

Ve studii, jejíž účastníky byli zdravé ženy s viditelnými příznaky stárnutí, denní doplňování kolagenem během 12 týdnů dramaticky zlepšilo vzhled pokožky, zmenšilo viditelné linie a vrásky a zajistilo vyšší hydrataci pokožky a méně šupin.

Další studie potvrdila, že během užívání kolagenu došlo ke zvýšení elasticity pokožky až on 12% a účastníci studie uvedli spokojenost s hebkou a hydratovanou pletí na konci 50-denního období léčby.
 

Stop vráskám

Přirozenými znaky stárnutí jsou oční vrásky a mimické vrásky při smíchu, známé také jako vrásky smíchu. Kolagen může tyto projevy potlačit. Vědci zjistili, že u žen, které užívaly denní dávku 2,5 gramu hydrolyzovaného kolagenu, došlo již po osmi týdnech k významnému snížení očních vrásek až o 20%.

Křehké nehty

Mnohé z nás trpí tímto nedostatkem, který zakrýváme umělými nehty. Nicméně nechtěli byste mít vlastní hezké nehty? Určitě ano. Nezkusili jste ještě hydrolyzovaný kolagen. Výsledky vědeckých studií naznačují, že by to mohlo být řešením. Nedávná studie odhalila, že denní příjem kolagenových peptidů může zvýšit růst nehtů a snížit četnost zlomených nehtů. Až 88% účastníků studie potvrdilo zlepšení kvality nehtů až do 4 týdnů po skončení kúry.

Kolagenové výživové doplňky mohou zlepšit kvalitu naší pokožky, ale také kvalitu vlasů, nehtů či kloubů. Jsou proto vhodným doplňkem v každém ročním období. Během užívání kolagenu je důležitý přísun vitamínu C, ideálně formou zvýšeného příjmu ovoce a zeleniny. Tak zajistíme tvorbu přirozeného kolagenu a jeho využití tam, kde chybí.

Zdroj:

“Beneficial Effects of Oral Supplementation with Ovoderm on Human Skin Physiology: Two Pilot Studies” by A. Aguirre et al., J Diet Suppl, 11/2/17

“Daily Consumption of the Collagen Supplement Pure Gold Collagen Reduces Visible Signs of Aging” by M. Borumand and S. Sibilla, 10/14; “Ingestion of BioCell Collagen, a Novel Hydrolyzed Chicken Sternal Cartilage . . .,” by S.R. Schwartz and J. Park, 7/27/12Clin Interv Aging

“Oral Ingestion of Collagen Hydrolysate Leads to the Transportation of Highly Concentrated Gly-Pro-Hyp and Its Hydrolyzed Form of Pro-Hyp into the Bloodstream and Skin” by M. Yazaki et al., J Agric Food Chem, 3/22/17

“Oral Intake of Specific Bioactive Collagen Peptides Reduces Skin Wrinkles and Increases Dermal Matrix Synthesis” by E. Proksch et al., 12/24/13“Oral Supplementation of Specific Collagen Peptides Has Beneficial Effects on Human Skin Physiology . . .” by E. Proksch et al., 8/14/13Skin Pharmacol Physiol

“Oral Supplementation with Specific Bioactive Collagen Peptides Improves Nail Growth and Reduces Symptoms of Brittle Nails” by D. Hexsel et al., J Cosmet Dermatol, 8/8/17