DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Kolagen a detox

Detoxikace může být velmi užitečná jako součást vašeho každodenního zdravotního režimu. Kromě detoxikační diety a vhodných cvičení, výživové doplňky zaměřené na detoxikaci jsou vhodným pomocníkem k dosažení maximální efektivity podstoupené detoxikační kúry. Věděli jste, že hydrolyzovaný kolagen může být skvělým doplňkem vašeho detoxikačního plánu?
 
collagen detox (1200 x 800 px)
 
Co je "DETOX"?

"Detox" je zkratka pro detoxikaci, odstranění toxinů (škodlivých látek) z těla. Detoxikace těla je důležitou součástí zdraví. Každý den jsme vystaven škodlivým látkám, které jsou ve vzduchu, vodě, ale i jídle. Naše tělo je vystaveno škodlivým látkám i když žijeme zdravým životním stylem. Naše těla si také vyrábějí toxiny samy, jako přírodní vedlejší produkty různých vnitřních chemických procesů. I když jsou naše systémy při odstraňování těchto toxinů skvělé, někdy potřebují malou pomoc.

Jak se detoxikovat?

Mnoho věcí, které děláme každý den, může do našeho těla vnést toxiny. Alkohol, kouření a nezdravé jídlo jsou samozřejmě velkými pachateli. Nicméně tělo vystavujeme toxinům i bez těchto zlozvyků.

Abyste se zbavili toxinů v těle, můžete udělat několik kroků. Přechod ze slazených nápojů na čistou vodu, jedení výživné stravy s nízkým obsahem přísad a dostatečný odpočinek. Důležité je také pravidelné cvičení - nejlépe v prostředí, kde nedýcháte znečištěný vzduch.

Abyste se ujistili, že podstoupíte požadovanou detoxikaci těla, mohou být doplňky stravy velmi pozitivní volbou. Stejně jako antioxidanty a další čisticí vitamíny a živiny, čistý, vysoce kvalitní kolagen může být efektivním nástrojem vaší detoxikace. Kolagen je protein, který vaše tělo používá ve většině tkání a orgánů, od kloubů a pokožky po oběhový systém a vnitřní orgány.
Kolagen a detox.

Vaše tělo rozkládá kolagenový protein ve vaší stravě na životně důležité aminokyseliny. Tyto aminokyseliny pak váš systém používá různými způsoby, včetně vytváření nového kolagenu na udržení tkání v dobrém stavu.

Kolagenová síla jako součást programu detoxikace vašeho těla pochází částečně z aminokyselin, které tvoří tento pozoruhodný protein. Jeden z nich, glycin, hraje významnou roli v přirozených detoxikačních procesech vašeho těla.

Kolagen také podporuje detoxikaci díky své schopnosti udržovat zdravé vnitřní orgány. Jeden z nejdůležitějších orgánů z hlediska detoxikace jsou vaše játra. Kolagen tím, že dodává vašemu tělu to, co potřebuje pro zdravé tkáně, podporuje zdraví jater.
 
Kolagen, játra, detoxikace.

Játra jsou největší orgán v těle a primární orgán na detoxikaci. Filtrují krev, odstraňují velké toxiny, enzymaticky rozkládají nežádoucí chemikálie a transformují toxické látky na sloučeniny, které se mohou vylučovat z těla. Když jsou játra vystavena většímu množství toxinů, schopnost jater detoxikovat se může oslabit. To vede k tomu, že toxiny se budou v našich tkáních a buňkách dříve ukládat, než odstraňovat.
 
collagen detox KolagenDrink (1200 x 800 px) (1)
 
Glycin nacházející se v kolagenu může pomoci při detoxikaci a snížit poškození jater toxiny. Zjistilo se, že glycin zabraňuje poškození jater a minimalizuje poškození jater alkoholem (*). Pomáhá také trávicímu systému vylučovat odpad a zlepšuje využití antioxidantů v těle. Antioxidanty pomáhají detoxikačnímu systému těla. Glycin je také prospěšný pro zdraví metabolického systému (*).