DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Kolagen na krásu

Kolagen na krásu: Jak může zlepšit vaši pokožku, vlasy a nehty
 
Kolagen je protein, který se nachází v tělesných pojivových tkáních včetně kůže, kostí a svalů. Je to nejhojněji zastoupený protein v lidském těle, který tvoří asi 30 % naší celkové bílkovinné hmoty. Kolagen je známý svým důležitým úkolem při udržování zdraví a síly naší pokožky, vlasů a nehtů.
 
 
1000x400 Collagen KolagenDrink
 
 
 
Za pevnou a krásnou pletí je jedinečná struktura kolagenu
 
Kolagen se skládá z řetězců aminokyselin, které jsou v podstatě „stavebními kameny“ bílkovin. Síla a trvanlivost kolagenu jsou odvozeny od těsně stočené struktury trojité spirály, ve které jsou řetězce aminokyselin svázány.
 
Jednou z jedinečných vlastností kolagenu je množství důležité aminokyseliny glycinu. Glycin může být nejmenší ze všech aminokyselin, ale je nezbytný pro strukturu trojité spirály kolagenu. Tvoří přibližně jednu třetinu aminokyselin v kolagenu a nachází se na každé třetí pozici v řetězci aminokyselin. Strukturovaná rozteč glycinu pomáhá udržovat stabilitu a pevnost struktury trojité spirály. Analogií by mohly být hřebíky spojující stavební konstrukci, bez upevňovacích bodů glycinu by spirálová struktura ztratila svoji pevnost.
 
 
1000x400 Collagen KolagenDrink (1)
 
 
Prolin je důležitá aminokyselina pro syntézu kolagenu. Když tělo produkuje kolagen, používá prolin jako stavební kámen k syntéze kolagenových vláken. V kolagenovém řetězci také vytváří „záhyby“, které jsou důležité pro stabilitu a pružnost struktury kolagenu se třemi spirálami, protože pomáhají předcházet tomu, aby se kolagenová vlákna stala příliš tuhými, což umožňuje vláknům ohýbat se a natahovat se v reakci na pohyb a tlak. Prolin je klíčový antioxidant, který může pomoci při obraně pokožky před oxidačním stresem způsobeným volnými radikály. Volné radikály jsou nestabilní molekuly, které mají potenciál poškodit buňky a urychlit stárnutí. Prolin může pomoci předcházet oxidačnímu poškození a udržovat zdraví pokožky zachycováním volných radikálů.
 
Prolin je také důležitý pro tvorbu hydroxyprolinu. Hydroxyprolin je modifikovaná forma aminokyseliny prolin a nachází se téměř výlučně v kolagenu. Hydroxyprolin hraje rozhodující roli při stabilizaci třízávitnicové struktury kolagenu vytvářením vodíkových vazeb se sousedními aminokyselinami.
 
Jak kolagen na krásu funguje?
 
Přirozená produkce kolagenu v našem těle se s přibývajícím věkem začíná snižovat. To může mít za následek lámavost nehtů, řídnutí vlasů a ztrátu pevnosti a pružnosti pokožky. Kolagen na krásu je navržen tak, aby poskytoval tělu vysoce kvalitní kolagenové peptidy a základní kofaktory a přirozeně podporoval silnou a zdravou pokožku, vlasy a nehty.
 
Collagen
 
Klíčovou výhodou kolagenu je jeho schopnost podporovat tvorbu nového kolagenu v těle. Když se kolagen rozloží a vstřebá tělem, spustí se proces zvaný syntéza kolagenu, který zahrnuje produkci nových kolagenových vláken. To může podpořit mladistvější vzhled pleti zvýšením elasticity a pevnosti pokožky a minimalizováním viditelnosti jemných linek a vrásek. Doplnění hydrolyzovaného kolagenu může poskytnout vysoce biologicky dostupný zdroj aminokyselin pro syntézu kolagenu.
 
 
Proč vybrat kolagen na krásu od KolagenDrink?
 
Kolagen na krásu od KolagenDrink funguje zevnitř ven a kombinuje mořské, ale také hovězí peptidy nejvyšší kvality s vybranými vitamíny, minerály a antioxidanty, které se ukázaly jako prospěšné pro celkové zdraví a krásu.
 
Kolageny na krásu KolagenDrink mají účinnou recepturu na snížení účinků stárnutí pomocí přirozeně vylepšených kolagenových peptidů, obnovují produkci kolagenu a poskytují základní živiny potřebné k udržení mladistvého vzhledu.
 
 
 
KolagenDrink Collagen Beauty 307 g