DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Kolagen a akné

Akné a problematická pleť mohou způsobit mnoho nepříjemností. Trh dnes nabízí mnoho léků a přípravků na boj s akné. Věděli jste však, že užívání kvalitních kolagenových doplňků může zmírnit průběh a již existující stopy po akné? Kvalitní hydrolyzovaný kolagen nebo přípravky určené k boji proti akné s obsahem hydrolyzovaného kolagenu nám mohou výrazně zlepšit kvalitu života a zbavit nás toho nepříjemného pocitu, který akné provází.
 
Akne KolagenDrink
 

Proč vzniká akné?

 
Základem pro vznik akné jsou naakumulované odumřelé buňky kůže a kožní maz, které ucpávají póry. Vlasové folikuly jsou spojeny s mazovými žlázami. Ty vylučují kožní maz na zajištění ochrany vlasů a pokožky před vysoušením.
 
V případě nadprodukce kožního mazu, tento se hromadí ve vlasových folikulech spolu se zbytky odumřelé pokožky. Vytváří se tak optimální prostředí pro rozvoj bakterií. Pokud bakterie infikují ucpané póry, dojde k zánětu. Tento proces má za následek vznik těch nepříjemných vyrážek, kterých se všichni tak děsíme.
 
Akné je převážně rozšířené mezi teenagery. Může se však objevit iu dospělých. V tomto případě jsou příčiny vzniku odlišné. Stres, strava, hormony, oxidační stres a zánět patří mezi hlavní viníky. Oxidační stres a zánět jsou způsobeny volnými radikály, které napadají kolagen a oslabují jeho strukturu.
 
Až 80% pokožky tvoří kolagen. Během stárnutí se obsah kolagenu v kůži každoročně snižuje o přibližně 1%. To je jeden z důvodů, proč pokožka ztrácí pružnost a začínají se tvořit vrásky. Pokožka také ztrácí svůj půvab kvůli postupnému rozpadu kolagenu a poškození volnými radikály.
 
Naštěstí účinky kvalitního hydrolyzovaného kolagenu mají příznivý vliv nejen na klouby a vlasy, ale i na pokožku, problematickou pleť a "vyhlazení" jizev. O příznivých účincích kolagenu existuje mnoho vědeckých studií. Např. ve dvou studiích, které byly prezentovány na konferenci v Ženevě ve Švýcarsku, byl denně podáván nutriční doplněk hydrolyzovaného kolagenu. Do studie bylo zapojeno 47 žen. Cílem studie bylo zjistit jaký má hydrolyzovaný kolagen účinek na stárnutí, akné a hydrataci pokožky. Bylo zaznamenáno 28% zlepšení hladiny hydratace kůže a 30% zlepšení ve snížení jemných čar a vrásek.
 

Jak hydrolyzovaný kolagen pomáhá v boji proti akné?

 
Kolagen není jen účinným výživovým doplňkem pro stárnoucí pleť - je rozhodující při hojení všech druhů ran, včetně akné. Bakterie, které způsobují akné mohou poškodit kožní tkáň a oslabit strukturu buněk ve spodních vrstvách kůže. Na opravu a posílení této strukturní matice je potřebný kolagen. Kromě toho, pokud vytlačujete vyrážky, vzniká rána, která se potřebuje hojit a kolagen při procesu hojení hraje jednu ze základních úkolů.
 
Vyrážka zanechávají jizvy, které jsou ještě větším postrachem, jak samotné akné. V postižené oblasti se formují nové krevní cévy, které poskytují pokožce výživu. Když je pokožka poškozena, fibroblasty produkují kolagen k vyplnění a zavření ran. Kolagen je tvrdý, vláknitý protein, který stimuluje buněčnou migraci a přispívá k vývoji nových tkání. Kolagen tak poskytuje okamžité zlepšení jizev nahrazením ztraceného objemu.
 
Zahrnutí kvalitních kolagenových výživových doplňků, nebo jídel bohatých nebo podporujících přirozenou tvorbu kolagenu do jídelníčku a správná životospráva vám pomůže urychlit tvorbu kolagenu a léčit akné a také urychlit hojení ran.
 
KolagenDrink Hair, Skin, Nails s "ANTI-ACNE EFFECT" složením je výživový doplněk vyvinutý dermatology ze Švédska. Jeho speciální složení z vitamínů, minerálů, kolagenu a extraktů z rostlin pomáhá potlačovat projevy akné a podporuje proces hojení ran a jizev.
 
HAIR SKIN NAILS KOLAGENDRINK (1)
 
Díky vitaminem C, E a D pomáhá snižovat zánět, podporuje proces hojení ran a jizev, pomáhá udržovat normální hormonální rovnováhu, antioxidanty ochraňují organismus před volnými radikály, čímž předcházejí poškození pokožky.