DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Hydrolyzovaný kolagen - vhodná doplňková terapie při osteoporóze a osteoartróze

Hydrolyzovaný kolagen se považuje za bezpečné nutraceutikum, jehož kombinace aminokyselin stimuluje syntézu kolagenu v chrupavce a jiných tkáních.
 
Užívání hydrolyzovaného kolagenu se doporučuje jako doplňková terapie při prevenci a léčbě osteoporózy a osteoartrózy.
 
Přibývající věk, nesprávná strava a životospráva mohou ovlivnit hladinu kolagenu v těle. Tyto změny nejsou viditelné v počátečních fázích života, ale začínají se projevovat v dospělosti. Narůstá riziko, že dojde k vývoji poruch kostí a kloubů. Vyvážená výživa je nezbytná nejen pro prevenci chronických chorob, ale také k udržení zdravého těla a zajištění jeho správného fungování.
 
 
osteoporoza kolagendrink (1)
 
Osteoartróza je nejběžnější onemocnění kloubů. Onemocnění se vyvíjí postupně mnoho let. Projevuje se epizodami bolesti a kulminuje ztrátou funkce kloubů.
 
osteoartroza kolagendrink (1)
 
Nutraceutika jsou látky, které mohou působit jako pomocné látky při prevenci a léčbě chronických nemocí, zejména osteoartrózy. Termín nutraceutikum pochází z kombinace slov "výživa" a "farmaceutický". Odpovídá potravinám a výrobkům, které nejenže prospívají zdraví, ale také nemají nepříznivé účinky. Hydrolyzovaný kolagen je považován za bezpečný a má minimálně nepříznivé účinky. Je složen z aminokyselin, především glycinu a prolinu, které se přednostně akumulují v chrupavce.
 
Užívání hydrolyzovaného kolagenu má pozitivní terapeutickou roli při osteoporóze a osteoartróze: potenciálně zvyšuje hustotu minerálů v kostech, poskytuje ochranný efekt na kloubní chrupavku a především poskytuje symptomatickou úlevu od bolesti.
 
Nakupy CZ 1 (1)
 
 
A kolik hydrolyzovaného kolagenu denně užívat? Bylo potvrzeno, že při denní dávce 8 000 mg došlo k nárůstu koncentrace glycinu a prolinu v plazmě. Denní dávky 12 000 mg podpořily významné zlepšení příznaků osteoartrózy a osteoporózy.

Jsou nutné další studie, aby se určily patogenní faktory, které se podílejí na osteoporóze a osteoartróze, její včasné diagnóze a od kterého stadia života by se doporučilo začít s doplněním hydrolyzovaného kolagenu, jakož i určení vhodného dávkování pro dosažení významného terapeutického potenciálu.
 
Zdroj: