DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Kolagen může zabránit ztrátě kostní hmoty

kosti a kolagen KolagenDrink (2)
 
Konzumace kolagenových doplňků může pomoci snížit riziko poruch kostí, jako je osteoporóza. Mají potenciál pomoci zvýšit minerální hustotu kostí (BMD) a snížit hladiny bílkovin v krvi, které stimulují rozpad kostí.

Vaše kosti jsou tvořeny převážně z kolagenu, který jim dodává strukturu a pomáhá je udržovat silné (*).

Množství kolagenu v těle s přibývajícím věkem klesá, což se projevuje i na kostní hmotě. To může vést ke stavům, jako je osteoporóza, která se vyznačuje nízkou hustotou kostí a souvisí s vyšším rizikem zlomenin kostí (*, *).

Studie zjistily, že užívání kolagenových doplňků může vést v těle k procesům, které pomáhají inhibovat rozpad kostí, který vede k osteoporóze (*, *).

V jedné studii ženy užívaly buď doplněk vápníku v kombinaci s 5 gramy kolagenu, nebo doplněk vápníku bez kolagenu denně po dobu 12 měsíců. Na konci studie měly ženy, které užívaly vápník a kolagenový doplněk, výrazně nižší hladiny bílkovin v krvi, které podporují rozpad kostí, než ty, které užívaly pouze vápník (*).

Jiná studie zjistila podobné výsledky u 66 žen, které užívaly 5 gramů kolagenu denně po dobu 12 měsíců. Ženy, které užívaly kolagen, vykazovaly nárůst minerální hustoty kostí (BMD) až o 7 % v porovnání se ženami, které kolagen nekonzumovaly (*).

BMD je míra hustoty minerálů, jako je vápník, ve vašich kostech. Nízká BMD je spojena se slabými kostmi a rozvojem osteoporózy (*).

Zjištěné výsledky jsou slibné, ale k potvrzení úlohy kolagenových doplňků pro zdraví kostí je zapotřebí více studií.
 
 
20 - dnovy program Royal Peptide KD