DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 1 399Kč

Jste na slunci víc, než byste měli? Ovlivní to i hladinu kolagenu v těle.

Většina z nás se ráda vystavuje slunečním paprskům. Při opalování čerpáme novou energii, tělo si přirozeně vytváří potřebný vitamín D, naše pokožka získává "letní nádech". Avšak co se děje, když na slunci zůstaneme déle, než bychom měli? Ano. Spálí nás. A co se tehdy děje s hladinou kolagenu v naší pokožce?
 
sun kolagendrink
 
UV záření může způsobit, že se kolagen rozpadá vyšší rychlostí, než je tomu během procesu přirozeného stárnutí. K rozkladu dochází v oblasti, kde se kolagen nachází, především ve střední vrstvě kůže, škáře (dermis). Díky vysokému obsahu kolagenních a elastických vazivových vláken škára zabezpečuje pevnost a mechanickou odolnost kůže. UV záření pronikající střední vrstvou kůže způsobuje abnormální nahromadění elastinu. Během této akumulace elastinu se produkují enzymy - metaloproteinázy, které rozkládají kolagen a vytvářejí takzvané "solární jizvy". Pokračujícím vystavováním se slunci urychlujeme proces předčasného stárnutí (fotostárnutí), vrásky se prohlubují a vznikají nové vrásky.
 
bez cukru 60 - dnovy program Royal Peptide KD  (2)
 
UV záření je také jedním z hlavních tvůrců volných radikálů. Volné radikály jsou nestabilní molekuly, které mají jen jeden elektron místo dvou. Protože elektrony se nacházejí v párech, molekula musí zachycovat svůj chybějící elektron z jiných molekul. Z nich se však v tom okamžiku stává také volný radikál, který se opět snaží získat svůj chybějící elektron, což způsobuje řetězovou reakci, která může poškodit buňky na molekulární úrovni. Volné radikály nejen zvyšují počet enzymů, které rozkládají kolagen, ale mohou měnit genetický materiál buňky způsobem, který může vést až k rakovině.
 
KolagenDrink MORINGA + TETRA SOD = LIVING BUDDHA